Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Νότια Κορέα: Επενδύσεις 42,6 δισ. δολ. στην Ενέργεια ως το 2024



Ο πέμπτος εισαγωγέας ορυκτών καυσίμων παγκοσμίως και ένας εκ των μεγαλύτερων «ρυπαντών» του πλανήτη αποφασίζει να επενδύσει πλέον σε... «καθαρές» μορφές ενέργειας!

Ο λόγος για τη Νότια Κορέα, η οποία σκοπεύει να δαπανήσει περί τα 42,6 δισ. δολάρια σε ενεργειακά έργα ως το 2024 για να αντεπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες της. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας της χώρας, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση σκοπεύει να κατασκευάσει 14 πυρηνικά εργοστάσια. Υπολογίζεται πως οι ενεργειακές ανάγκες της Νοτίου Κορέας θα αυξάνονται με ρυθμό 1,9% ως το 2024.
Έτσι, στόχος της κυβέρνησης είναι η απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα και η επένδυση σε «καθαρές» μορφές ενέργειας. Πάντως, στην κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται πως «ένα μεγάλο κέρδος από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας για παραγωγή ηλεκτρισμού θα συντελέσει σε κατανάλωση αποδοτικότερη, με μειωμένες εκπομπές αερίων». Μέσα από το πρόγραμμα αυτό η Νότια Κορέα φιλοδοξεί να αυξήσει το ποσοστό της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα από 25% σήμερα σε 33% το 2024.
Ενεργειακό μείγμα

Με ρυθμό 1,9% υπολογίζεται ότι θα αυξάνονται οι ενεργειακές ανάγκες της Νοτίου Κορέας έως το 2024. Στόχος της κυβέρνησης είναι η απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα.

Περί τα  14  πυρηνικά εργοστάσια σκοπεύει να κατασκευάσει η κυβέρνηση, υπολογίζοντας ότι θα συντελέσει στις μειωμένες εκπομπές αερίων.

Σε 33%  φιλοδοξεί να αυξήσει το ποσοστό της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος επενδύσεων.

Στο 25% υπολογίζεται το σημερινό ποσοστό συμμετοχής της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα.

Ως ο 5ος  εισαγωγέας ορυκτών καυσίμων παγκοσμίως και ένας εκ των μεγαλύτερων «ρυπαντών» του πλανήτη χαρακτηρίζεται η Νότια Κορέα.

(από την εφημερίδα "Ημερησία")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου