Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν Σύνδεση στο Δίκτυο Φυσικού Αερίου από την ΕΠΑ


Σε σημαντικές προσφορές, αναφορικά με τα τέλη σύνδεσης, προχωρά η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης σε όσους καταναλωτές επιθυμούν να κάνουν χρήση του φυσικού αερίου εντός του 2011, στην οικιακή κεντρική θέρμανση. Ειδικότερα η εταιρία προσφέρει δωρεάν σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου με το όφελος των καταναλωτών να κυμαίνεται από 1.978 ευρώ έως 3.491 ευρώ ανά οικοδομή.
Σύμφωνα με την εταιρία, δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες καταναλωτές να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, προσφέροντας δωρεάν την κατασκευή του σημείου παροχής που αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΠΑ (τοποθέτηση του μετρητή αερίου). Αυτό σημαίνει, όπως τονίζει, ότι ο πελάτης αποκτά ένα σημαντικό όφελος, εφόσον δεν επιβαρύνεται με το ποσό των τελών σύνδεσης, αλλά μόνο με το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης και την αλλαγή του καυστήρα, που αποτελεί ευθύνη του καταναλωτή για την κατασκευή της.
Η εφαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, αναφέρει η εταιρία, «εξασφάλισε εξοικονόμηση για τους καταναλωτές φυσικού αερίου έναντι των ανταγωνιστικών καυσίμων για το σύνολο των ετών από την έναρξη λειτουργίας της εταιρίας. Η τιμή του φυσικού αερίου για τον Δεκέμβριο 2010 ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική συγκριτικά με τις τιμές των άλλων ενεργειακών προϊόντων. Στην κατηγορία τιμολόγησης Κεντρική Οικιακή Θέρμανση - Τ3 η τιμή του φυσικού αερίου διαμορφώθηκε σε 0,0554 ευρώ/kWh (0,6197 ευρώ/Nm3) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, όπου συγκριτικά με το πετρέλαιο θέρμανσης του οποίου η τιμή είναι 0,0729 ευρώ/kWh (0,766 ευρώ/lt), διαπιστώνεται σημαντική εξοικονόμηση που ανέρχεται σε 24,08%. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, υπογραμμίζει η ΕΠΑ, για τον Ιανουάριο 2011 η τιμή εκτιμάται να κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με την τιμή του Δεκεμβρίου 2010. Σημειώνεται ότι στην κατηγορία τιμολόγησης Τ3 δεν επιβάλλεται πάγιο τέλος και ο λογαριασμός αερίου προκύπτει μόνο από την ποσότητα φυσικού αερίου που έχει καταναλωθεί.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου