Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΗ: Στο Όριο του 1 Δις Ευρώ…



Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο 9μηνο, καθώς διαμορφώθηκαν στα 90,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 82,6%, ενώ ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 4,203 δις. ευρώ (-5,9). Για το σύνολο του έτους η μείωση του κύκλου εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5% περίπου. 
Παρεμπιπτόντως, η μετοχή της ΔΕΗ πάντως, και λόγω MSCI, έχει προλάβει να βρεθεί στα επίπεδα κάτω των 4,3 ευρώ και στο όριο του 1 δις ευρώ όσον αφορά στην κεφαλαιοποίηση της…. Μια και ο λόγος για ΔΕΗ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκεινται κινήσεις όπως η πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων (δυο σε Αμύνταιο, μια σε Μεγαλόπολη και μια σε Φλώρινα άραγε;) οι ανταλλαγές ενέργειας (swaps) και, σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος, πώληση δυο «εφεδρικών» μονάδων ή υδροηλεκτρικών μονάδων και η παραχώρηση σε ιδιώτη του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. για τα άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη. 
Το πακέτο αυτό θα ενταχθεί πιθανότατα στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης είτε την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ( από το 51% το ποσοστό ΤΟΥ Δημοσίου θα πάει 34%) είτε πώληση ποσοστού των θυγατρικών στη διανομή και μεταφορά, την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» κ.λπ.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου