Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κινητοποιήσεις σε Περιοχές της Χώρας για το Χαράτσι των Ακινήτων


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε όλη τη χώρα, από δήμους, φορείς και οργανώσεις, ενάντια στο τέλος ακινήτων που ανέλαβε να εισπράξει η ΔΕΗ.
Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Ελευθεροτυπία, στη Χαλκίδα σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε «ραντεβού» για σήμερα στα γραφεία της ΔΕΗ, προκειμένου να επιδώσει εξώδικη διαμαρτυρία. Την ίδια ώρα η Ομάδα πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια προγραμματίζει μαζική συγκέντρωση στη ΔΕΗ και κατάληψη του κτηρίου, ώστε να υποστηριχθεί αγωνιστικά η παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου και η επίδοση του εξώδικου και να ξεκινήσουν οι πρώτες ενέργειες αποτροπής των εντολών για κόψιμο του ρεύματος.
Η Ομάδα πρωτοβουλίας, όπως ανακοίνωσε, μέσα σ' ένα διήμερο συγκέντρωσε πάνω από 800 υπογραφές ενάντια στο χαράτσι.
Επίσης, για σήμερα το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχής Μεσολογγίου οργανώνει αποκλεισμό των γραφείων της ΔΕΗ στο Μεσολόγγι. «Για να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη μη καταβολή και την ακύρωση του χαρατσιού που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση δηλώνουμε "Φτάνει πια. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων"», αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.
Τέλος, διαμαρτυρία για το χαράτσι ακινήτων έκαναν χθες μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Αγίου Δημητρίου. Άνοιξαν πανό και κάλεσαν τους πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία να αρνηθούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου