Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Έτινγκερ: «Ο South Stream Είναι Μια Νέα Διαδρομή για το Παλιό Αέριο»



Ο Επίτροπος Ενέργειας, Γκύντερ Έτινγκερ, κατηγόρησε τον Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια για πολιτικούς σκοπούς και κάλεσε τους ηγέτες της Ε.Ε. να υιοθετήσουν μια πιο σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.
Οι δηλώσεις αυτές μάλιστα, έγιναν ταυτόχρονα με τα εγκαίνια του αγωγούNord Stream, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Κεντρική Ευρώπη. «Ο Πούτιν δεν αντιμετωπίζει ως όπλο του τον Κόκκινο Στρατό, αλλά το φυσικό αέριο και τους αγωγούς. Πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτό και να δράσουμε άμεσα από κοινού», τόνισε ο Έτινγκερ.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση με τους Ρώσους και ότι μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές, οι οποίες αφορούν την οικονομική σφαίρα. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Νότιος Διάδρομος είναι η καλύτερη αμυντική στρατηγική της Ευρώπης και αποκάλεσε τον αγωγό South Stream ως «μια νέα διαδρομή για το παλιό αέριο». Ο Έτινγκερ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να στηριχθεί ο αγωγός αυτός από την Ε.Ε. δίχως να περιλαμβάνει μη ρωσικό αέριο.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου