Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Κατακραυγή για την Μείωση των Επιδοτήσεων στα Φ/Β της Βρετανίας



Ο CBI, μεγαλύτερος επιχειρηματικός σύνδεσμος της Βρετανίας, επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει δραστικά τις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών, απόφαση η οποία θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα.
Οι ταρίφες σε ορισμένες κατηγορίες φωτοβολταϊκών πρόκειται να μειωθούν ακόμα και στο μισό, γεγονός που έχει θορυβήσει τις εταιρείες του κλάδου. Ο CBI προειδοποιεί ότι το αποτέλεσμα θα είναι η ακύρωση προγραμματισμένων έργων και η απώλεια θέσεων εργασίας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στα οικιακά φωτοβολταϊκά, η επιδοτούμενη τιμή μειώνεται από τις 43 πένες ανά κιλοβατώρα στις 21 πένες. Ο σύνδεσμος τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα κλίμα αβεβαιότητας για τη συνέχεια, το οποίο θα λειτουργήσει αρνητικά για τον κλάδο των ΑΠΕ.
Ο γενικός διευθυντής του CBI, Τζόναθαν Κρίντλαντ, δήλωσε σχετικά ότι «κάποιες επιχειρήσεις έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά στα φωτοβολταϊκά και στις αλυσίδες παραγωγής που χρειάζονται. Η δέσμευση αυτή υπονομεύεται από την απόφαση για τις επιδοτούμενες τιμές και έτσι ο κλάδος χάνει την εμπιστοσύνη του. Αυτό προμηνύει ένα άσχημο μέλλον για τις επενδύσεις».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου