Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Γιατί Υγραέριο



Με την τιμή της βενζίνης να σκαρφαλώνει καθημερινά σε πολύ υψηλά επίπεδα, η λύση της υγραεριοκίνησης εξασφαλίζει τη μείωση έως και 50% του κόστους κατανάλωσης καύσιμου και μειώνει, συνεπώς , σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η υγραεριοκίνηση στα αυτοκίνητα είναι διαδεδομένη στην Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια αφού πέραν της σημαντικής μείωσης κατά 50% του κόστους κατανάλωσης καύσιμου συνεισφέρει:

• Στην κατά 15% μείωση των εκπομπών CO2
• Στην καλύτερη και μακροβιότερη λειτουργία του κινητήρα, αφού το υγραέριο (LPG-Liquefied Petroleum Gas) αφήνει μηδενικά κατάλοιπα κατά την καύση του
• Στο διπλασιασμό της αυτονομίας του αυτοκίνητου σας που πλέον κινείται είτε με βενζίνη είτε με υγραέριο

Γιατί Υγραέριο (LPG)Το υγραέριο είναι αποδεδειγμένα καύσιμο υψηλών προδιαγραφών με περίπου 108 οκτάνια, ασφαλές, οικολογικό και πολύ οικονομικότερο σε σχέση με την βενζίνη.
Τα οφέλη του LPG είναι τα εξής:
Γενικά• Με την εγκατάσταση της συστήματος υγραεριοκίνησης στο όχημα δεν καταργείται το σύστημα της βενζίνης. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να επιλέξουμε το καύσιμο που θα χρησιμοποιήσουμε με έναν διακόπτη στο εσωτερικό του οχήματος ακόμα και εν κινήσει.
• Η αυτονομία του οχήματος διπλασιάζεται.
• Προσιτό κόστος εγκατάστασης.

Οικονομία
• Η τιμή λίτρου του υγραερίου είναι περίπου η μισή της τιμής του λίτρου της αμόλυβδης βενζίνης.
• Ο κινητήρας και ο καταλύτης έχουν λιγότερες φθορές, λόγω της καθαρότερης καύσης του υγραερίου, η οποία δεν αφήνει κατάλοιπα, και έτσι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωή τους.
• Ο κινητήρας που δουλεύει με υγραέριο χρειάζεται αραιότερα σέρβις διότι:
1. δεν σχηματίζονται επικαθίσεις σωματιδίων άνθρακα στους κυλίνδρους
2. τα μπουζί είναι κατά πολύ καθαρότερα
3. η χρήση υγραερίου προκαλεί μικρότερη ρύπανση των λιπαντικών, καθώς το υγραέριο δεν διαλύεται σε αυτά
4. οι αλλαγές φίλτρων και λαδιών είναι αραιότερες

Ασφάλεια
Το ντεπόζιτο υγραερίου που τοποθετείται στην θέση της ρεζέρβας είναι πιο ασφαλές από αυτό της βενζίνης αφού πληροί υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας.
Ακόμα και σε περίπτωση διαρροής η διακοπή καυσίμου γίνεται αυτόματα μέσω της βαλβίδας ασφαλείας που βρίσκεται τοποθετημένη στην δεξαμενή.

H Viagas αποτελεί το νεότερο μέλος του ομίλου της Βιαμαρ ΑΕ του αποκλειστικού εισαγωγέα των αυτοκινήτων Skoda στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην εγκατάσταση κιτ υγραεριοκίνησης σε βενζινοκίνητα αυτοκίνητα όλων ανεξαρτήτων των μαρκών και μετά την τοποθέτηση του συστήματος υγραερίου (LPG), ενώ σας προσφέρει και δύο (2) χρόνια εγγύηση απροβλημάτιστης λειτουργίας.


Σε διάστημα που κυμαίνεται ανάμεσα σε 1 ή 2 ημέρες, έχετε την δυνατότητα να τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε μάρκα αυτοκινήτου το πλέον εξελιγμένο σύστημα υγραεριοκίνησης εξασφαλίζοντας μειωμένο κατά 50% και πλέον κόστος κατανάλωσης καυσίμου.

Μέσω ενός ειδικού διακόπτη που τοποθετείται στο ταμπλό ο οδηγός έχει την δυνατότητα να επιλέξει το καύσιμο που επιθυμεί. Έτσι ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις όπου η εύρεση σταθμού ανεφοδιασμού υγραερίου δεν είναι εφικτή τότε το όχημα μπορεί να κινηθεί κανονικά με την βενζίνη. Ουσιαστικά η αυτονομία του αυτοκίνητου διπλασιάζεται μιας και το όχημα έχει πλέον δύο (2) ρεζερβουάρ.

Το κόστος αγοράς και τοποθέτησης του εξοπλισμού-κιτ κυμαίνεται από €1.450 και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα €2.090 ανάλογα με τον τύπο και τον κινητήρα του αυτοκινήτου, ενω παρέχει εγγύηση δύο ετών για τη σωστή λειτουργία του κιτ παρόλο αυτά η τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν τα συστήματα κίνησης με υγραέριο σε ολόκληρη την Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της αξιοπιστίας τους.

(skai.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου