Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Παρβάνωφ: Δεν Έχει Εγκαταλειφθεί το Σχέδιο του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη


«Το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη δεν έχει διαγραφεί οριστικά», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, λίγες ημέρες μετά την πρόσφατη έγκριση από το βουλγαρικό υπουργείο Περιβάλλοντος της μελέτης για τις ενδεχόμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου.

«Η έγκριση της μελέτης από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας σημαίνει, ότι το σχέδιο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη δεν έχει διαγραφεί οριστικά. Η συζήτηση συνεχίζεται», τόνισε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλγαρίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόθεση του νεοεκλεγμένου Προέδρου Ρόσεν Πλέβνελιεφ, να διεξάγει διαφορετική ενεργειακή πολιτική, όπως ο ίδιος έχει προαναγγέλλει.

Ο κ. Παρβάνοφ πρόσθεσε ότι η «Βουλγαρία έχασε δύο πολύτιμα χρόνια για την υλοποίηση σχεδίων, τα οποία θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα για τη χώρα, ειδικά σε εποχή κρίσης" αναφερόμενος στο σχέδιο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού "Μπέλενε", της συμμετοχής της χώρας στον αγωγό "South Stream" και της κατασκευής του αγωγού "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη».

Ο κ. Παρβάνοφ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ανήγγειλε επίσης ότι σε λίγες μέρες θα επισκεφτεί το Αζερμπαϊτζάν, συνοδευμένος από τον υπουργό Ενέργειας, Τράιτσο Τράικοφ, με θέμα των συζητήσεων την προμήθεια ενός δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, σε συνέχεια της σχετικής συμφωνίας αρχής με τον Αζέρο ομόλογό του.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα, ότι ο διάδοχός του Ρόσεν Πλέβνελιεφ και η βουλγαρική κυβέρνηση «θα εργαστούν τουλάχιστον για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου», όπως είπε, μέσω της επιτάχυνσης της σύνδεσης του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου της χώρας με εκείνα γειτονικών χωρών, ώστε να εξασφαλιστεί η μεταφορά του αζέρικου αερίου.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου