Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ένοχη για Κατασκοπία Κατά της Greenpeace η EDF στη Γαλλία



Η γαλλική EDF κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο της χώρας για την υποκλοπή εσωτερικών εγγράφων της Greenpeace που αφορούσαν την εκστρατεία της κατά της πυρηνικής ενέργειας. Ο όμιλος κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,5 εκατ. δολαρίων, ενώ δύο από τα στελέχη του καταδικάστηκαν σε φυλάκιση μαζί με τρία άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, δικαστήριο της Ναντέρ κοντά στο Παρίσι έκρινε ότι η EDF προσέλαβε την εταιρεία ασφάλειας Kargus για να εισβάλει στους υπολογιστές της Greenpeace, η οποία είχε ξεκινήσει εκστρατεία κατά της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού νέας γενιάς στο Φλαμανβίλ της Νορμανδίας.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η EDF επέμεινε ότι ανέθεσε στην Kargus να παρακολουθεί την Greenpeace και όχι να την κατασκοπεύει με παράνομα μέσα. Τελικά το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης τριών ετών σε δύο πρώην στελέχη της EDF. Ο πρώτος θα γλιτώσει τους 30 από τους 36 μήνες φυλάκισης με αναστολή, ενώ ο δεύτερος θα μείνει στη φυλακή για ένα χρόνο.Η EDF και τα δύο πρώην στελέχη κλήθηκαν επίσης να καταβάλουν στη Greenpeace αποζημίωση 500.000 ευρώ.


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου