Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«Προεκλογική» Έκρηξη σε Αγωγό Φυσικού Αερίου στην Αίγυπτο



Έκρηξη σε τμήμα αγωγού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, σημειώθηκε σήμερα το πρωί, μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Ο αγωγός, που μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ιορδανία και το Ισραήλ, βρίσκεται δυτικά της πόλης Αλ Αρίς στο Σινά. Μάλιστα, λίγη ώρα μετά την πρώτη έκρηξη σημειώθηκε και δεύτερη, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. 

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή αλ Σάμπιλ, όπου έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας οι εκρήξεις έγιναν με τηλεχειρισμό και στην περιοχή βρέθηκαν ίχνη από δύο αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια.

Ο αγωγός που παρέχει φυσικό αέριο στην Ιορδανία και στο Ισραήλ είχε υποστεί δολιοφθορά την 25η Νοεμβρίου και αυτή είναι η όγδοη φορά που σημειώνεται επίθεση σε αυτόν τον αγωγό μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Ας σημειωθεί ότι η Αίγυπτος παρέχει το 43% του φυσικού αερίου που καταναλώνει το Ισραήλ, όπου το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται με την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, ενώ καλύπτει το 80% των αναγκών της Ιορδανίας για την ηλεκτροπαραγωγή.


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου