Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Μπαλάκι» Μεταξύ ΔΕΣΜΗΕ και ΡΑΕ η Αύξηση του Τέλους ΑΠΕ



«Μπαλάκι» μεταξύ ΔΕΣΜΗΕ και ΡΑΕ έχει γίνει τελικά η αύξηση του τέλους ΑΠΕ, η οποία προορίζεται για την κάλυψη ενός μέρους των ελλειμμάτων του Διαχειριστή.
Χθες συνεδρίασε η Ολομέλεια της ΡΑΕ προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση της για την προτεινόμενη αύξηση του τέλους ΑΠΕ. Η απόφαση είχε αναβληθεί πριν από μία εβδομάδα, γιατί η Ολομέλεια της ΡΑΕ συνέπεσε με την έναρξη της διαδικασίας λήψης ψήφου εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης από τη Βουλή. Κυριολεκτικά στο παραπέντε, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το energia, η διοίκηση του ΔΕΣΜΗΕ ενημέρωσε τη ΡΑΕ ότι είχαν γίνει λάθη υπολογισμού στην πρόταση που είχε υποβάλει. Να σημειωθεί ότι ήταν η τρίτη κατά σειρά πρόταση που είχε κατατεθεί από το ΔΕΣΜΗΕ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΡΑΕ στο συνέδριο του ΙΕΝΕ.
Μετά και από αυτήν την εξέλιξη η ΡΑΕ φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη γνωμοδότηση της για το νέος ύψος του τέλους ΑΠΕ έως τα τέλη του μήνα ανεξάρτητα από την όποια πρόταση του ΔΕΣΜΗΕ. Έτσι κι αλλιώς ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής είπε προχθές δημόσια ότι στόχος της ΡΑΕ είναι να εκδοθεί μια απόφαση σε επίπεδα όσον το δυνατό χαμηλότερα από αυτά που έχει ζητήσει ο Διαχειριστής, με γνώμονα τον περιορισμό των επιπτώσεων στους τελικούς καταναλωτές. 
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου