Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Κείμενο Στήριξης από 12 Κύπριους Επιστήμονες για τον Σ. Κασίνη



Δώδεκα Κύπριοι επιστήμονες, οι οποίοι είναι σχετικοί με θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και μηχανικής, παρεμβαίνουν στα δρώμενα με την εξής δήλωση: «Πληροφορηθήκαμε με απογοήτευση τη νέα απόφαση της κυβέρνησης Χριστόφια να ακυρώσει τον ρόλο και τη συνεισφορά του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας και τεσσάρων άλλων λειτουργών της Υπηρεσίας αυτής. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απόφαση αυτή, η οποία προσφέρει κακή υπηρεσία στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Η εξέλιξη αυτή βαθαίνει τον προβληματισμό μας για τον τρόπο διακυβέρνησης και το μέλλον της πατρίδας μας, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει την πεποίθησή μας για ένα νέο τρόπο σκέψης και ένα νέο τρόπο αντιμετώπισης της πολιτικής και του μέλλοντος του τόπου. Το πολιτισμικό και επιστημονικό κεφάλαιο στη χώρα μας είναι δυσανάλογο της πολύ χαμηλής ποιότητας ορισμένων πολιτικών αποφάσεων σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση παίρνουμε ξεκάθαρη θέση και δηλώνουμε την απαρέσκειά μας.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τη στήριξή μας προς τον Σόλωνα Κασίνη, έναν άξιο επιστήμονα και ακούραστο Δημόσιο Λειτουργό στα θέματα ενέργειας. Δηλώνουμε επίσης τη συμπαράστασή μας στα μέλη της Υπηρεσίας Ενέργειας, τα οποία δούλεψαν σκληρά για να φτάσουν σε ένα άρτιο επίπεδο κατάρτισης. Σε αυτή την περίοδο, η γνώση και η τεχνική κατάρτιση Κυπρίων επιστημόνων είναι η πιο αποτελεσματική πηγή ισχύος. Η συμπεριφορά της κ. Αντωνιάδου και ευρύτερα της κυβέρνησης Χριστόφια είναι απαράδεκτη. Πώς είναι δυνατό μια Υπηρεσία, η οποία, κατά γενική ομολογία, χειρίζεται τα θέματα Υδρογονανθράκων με υπευθυνότητα, να απαξιώνεται με τέτοιο τρόπο; Εμείς αναμένουμε από τους Δημόσιους Λειτουργούς να μην είναι ευθυνόφοβοι, να μιλούν ελεύθερα και να ενημερώνουν τον λαό.
Το κείμενο αυτό γράφεται πρωτίστως ως ένδειξη στήριξης στον κ. Κασίνη, έναν άνθρωπο ο οποίος έχει επιδείξει έμπρακτα την εμπειρογνωμοσύνη και τη φιλοπατρία του από το πόστο που κατέχει, όταν κάτω από αντίξοες συνθήκες, με κύρος και αξιοπιστία δημιούργησε την προοπτική για αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου. Είναι δυστυχώς λυπηρό να διώκονται Δημόσιοι αξιωματούχοι στη βάση αλλότριων σκοπών και αυτό δεν θα περάσει απαρατήρητο. Ταυτόχρονα, το κείμενο αυτό απευθύνεται σε όλους τους επιστήμονες και ενεργούς πολίτες της Κύπρου, οι οποίοι μπορούν να σκεφτούν υπεράνω πολιτικών ή κομματικών δεσμεύσεων. Καλούμε όλους όσοι σκέφτονται ελεύθερα και ανησυχούν μαζί μας να παρέμβουν ενεργά στα πολιτικά δρώμενα για να επέλθει μια πραγματική αλλαγή στον τόπο».
Οι 12 επιστήμονες που υπογράφουν είναι οι: Δρ Γιώργος Καραγιώργης (Μηχανολόγος Μηχανικός, ειδικός σε θέματα ενέργειας), Δρ Χριστόδουλος Χριστοδούλου (Χημικός Μηχανικός, ειδικός σε θέματα ενέργειας), Δρ Χρήστος Αναστασίου (Μηχανικός Περιβάλλοντος), Δρ Αντώνης Αντωνίου (Πολιτικός Μηχανικός), Δρ Χάρης Χαραλάμπους (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), Δρ Χρήστος Θεμιστός (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), Δρ Νικόλας Χριστόφιδης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), Δρ Δημήτρης Νικολαΐδης (Πολιτικός Μηχανικός), Δρ Αλέξανδρος Αντωναράς (Μηχανικός Ποιότητας/Πιστοποίησης), Δρ Αντώνης Αντωνίου (Μηχανολόγος Μηχανικός), Δρ Μιχάλης Μενίκου (Μηχανολόγος Μιχανικός) και Δρ Γιώργος Γρηγορίου (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός).
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου