Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η Fiat Καλωσορίζει την Απελευθέρωση της Πετρελαιοκίνησης




Η Fiat Group Automobiles Hellas καλωσορίζει την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης, με την τροπολογία που ψηφίστηκε προ χθες και η οποίακαθιστά ελεύθερη την κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων επιβατικών και ελαφρών φορτηγών ως 4 τόνους, Euro 5και Euro 6 εκ κατασκευής, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκηαπό τη δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ότι φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πρακτική, όπου οι κινητήρες diesel είναι πιο ελκυστικοί στους καταναλωτές κυρίως λόγω της οικονομίας τους, που οφείλεται στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου αλλά και της ευνοϊκής φορολογίας που ισχύει σε ορισμένες χώρες. Μάλιστα, στην ευρωπαϊκή αγορά, η διείσδυση των πετρελαιοκινητήρων, σε ορισμένες χώρες, ξεπερνάει ακόμα και το 50%.

Ήδη οι κινητήρες diesel έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων οδηγών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η αγορά αυτοκινήτου κινήθηκε πτωτικά το 2011 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2011) κατά -36%, τα πετρελαιοκίνητα οχήματα σημείωσαν άνοδο κατά 82%! Στην αγορά των πετρελαιοκίνητων οχημάτων ηFGAH καταλαμβάνει ποσοστό το 11,6%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FGAH Paulo Carelli , δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την παρούσα εξέλιξη, καθώς η άρση της πετρελαιοκίνησης φέρνει την ελληνική αγορά πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Παράλληλα πιστεύουμε ότι το μέτρο θα ευνοήσει τον Έλληνα καταναλωτή και θα ωφελήσει το περιβάλλον. Στον Όμιλο Fiat επενδύουμε στις τεχνολογίες των πετρελαιοκινητήρων προκειμένου να ανταποκριθούμε στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας, αλλά και να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αυτοκινήτων μας σε όλο τον κύκλο ζωής τους. Η εν γένει στρατηγική επιλογή της συνεχούς επένδυσης σε τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης καυσίμου και CO2 κατατάσσουν την Fiat Automobiles για τέταρτη συνεχή χρονιά στην ηγετική θέση στην Ευρώπη, με τα χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών CO2 για τα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν το 2010. Αυτή ακριβώς η προσέγγιση στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης μας έχουν εξοπλίσει με την τεχνογνωσία και τα μέσα ώστε να ικανοποιούμε στο μέγιστο τις προσδοκίες των καταναλωτών».
Η απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης αναμένεται να ωφελήσει πολλαπλά τους καταναλωτές και το περιβάλλον, καθώς τα πετρελαιοκίνητα οχήματακαταναλώνουν κατά μέσο όρο 30% λιγότερα καύσιμα και παράγουν 25% λιγότερες εκπομπές CO2 από τους αντίστοιχους κινητήρες βενζίνης και είναι ενεργειακά πιο αποδοτικοί σε σχέση με τους υπόλοιπους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Παράλληλα , οι πετρελαιοκινητήρες έχουν μικρότερες απαιτήσεις συντήρησης, μεγάλη διάρκεια ζωής, εξαιρετικά υψηλή ροπή, αξιοπιστία καιθεωρούνται ιδανικοί για ξεκούραστη οδήγηση. Ειδικά οι πετρελαιοκινητήρεςEuro 5 και Ε uro 6 είναι πιο «καθαροί» σε σχέση με τους αντίστοιχους βενζινοκινητήρες.
Η απελευθέρωση λοιπόν αναμένεται να τονώσει και να στρέψει το αγοραστικό ενδιαφέρον προς τα οικονομικότερα πετρελαιοκίνητα οχήματα μικρού κυβισμού, πράγμα που θα επηρεάσει με τη σειρά του την ποιότητα του αέρα στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα και θα ωφελήσει το περιβάλλον συνολικότερα .
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου