Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΕΕΑΑ: Ανακύκλωση Γυαλιού από 600 Επιχειρήσεις


Περίπου 200 ειδικούς κάδους για την ανακύκλωση γυαλιού από τους επαγγελματίες (ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, χώρους δεξιώσεων, εταιρείες εστίασης κ.λπ.) πρόκειται να τοποθετήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπως, για παράδειγμα, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών και Χαλκιδέων.
Από τις «καμπάνες» αυτές, όπως αποκαλούνται, αναμένεται να εξυπηρετηθούν συνολικά 600 επιχειρήσεις και άμεσα οι γυάλινες συσκευασίες που θα συλλέγονται θα οδηγούνται προς αξιοποίηση.

Η συγκεκριμένη δράση είναι ένα πρόγραμμα συλλογής γυάλινων συσκευασιών (ξεχωριστά από τους μπλε κάδους), που στοχεύσει στους μεγάλους παραγωγούς των γυάλινων συσκευασιών σε σημεία και περιοχές επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπου καταναλώνονται προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία και απορρίπτονται σε μεγάλες ποσότητες.
Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατόν πιο καθαρό ρεύμα αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας στο σημείο που παράγονται και να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου να συμμετέχουν στην ανακύκλωση.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου