Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Γερμανία: Κοινή Δήλωση Πρόθεσης για Συνεργασία στις ΑΠΕ Υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας- Γερμανίας

Η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα στον τομέα της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας Γιούργκεν Μπέκερ, κατά την υπογραφή, χθες στο Βερολίνο, Κοινής Δήλωσης Πρόθεσης με το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και την Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στόχος της συνεργασίας είναι, όπως τόνισε ο κ. Μπέκερ, η βελτίωση των συνθηκών για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα, όπου, όπως εξήγησε, αν και η ηλιοφάνεια είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι στη Γερμανία, το κόστος της κιλοβατώρας ηλιακής ενέργειας παραμένει υψηλότερο. 
Αναφερόμενος στην οικονομική προοπτική από την ανάπτυξη των ΑΠΕ, ο κ. Μπέκερ σημείωσε ότι μόνο κατά το 2011 η Γερμανία εξοικονόμησε 25 δισεκατομμύρια ευρώ από την εισαγωγή ορυκτών υλών, η οποία απεφεύχθη και ανέδειξε τα ελληνικά νησιά ως ιδανικό τόπο ανάπτυξης βιώσιμων εναλλακτικών πηγών. «Αυτό βοηθά συνολικά την ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης και δημιουργεί νέες αγορές για όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα», δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας, η Ομάδα Δράσης θα αναλάβει να προσφέρει τεχνική βοήθεια για τις επενδύσεις, ενώ το γερμανικό υπουργείο Περιβάλλοντος θα έχει συντονιστικό ρόλο και θα συγχρηματοδοτήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρώτη φάση του προγράμματος. Την Κοινή Δήλωση Πρόθεσης, την οποία είχε ήδη υπογράψει στην Αθήνα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου, υπέγραψε χθες για την ελληνική πλευρά ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου