Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Σιγκαπούρη: Πτώση στις Τιμές του Αργού Έφεραν οι Δηλώσεις Ντάισεμπλουμ

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη στην Ασία, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη διάσωση της Κύπρου, καθώς δεν έχει απομακρυνθεί κάθε αβεβαιότητα ως προς την οικονομική ευπάθεια των περιφερειακών οικονομιών της ζώνης του ευρώ.

Το βαρέλι του «ελαφρού αργού» (WTI) για παράδοση Μαΐου υποχώρησε κατά εννέα σεντ στα 94,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent της Βόρειας Θάλασσας έχασε 13 σεντς φτάνοντας στα 108,04 δολάρια.

Το αργό έκλεισε απότομα υψηλότερα τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, αλλά οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, ότι το κυπριακό σχέδιο «θα μπορούσε να είναι ένα μοντέλο και για το υπόλοιπο της ζώνης του ευρώ», αναβίωσε τους φόβους των επενδυτών για επιβράδυνση της ανάπτυξης που προκάλεσε υποχώρηση του μαύρου χρυσού στην Ασία.



Ο πρόεδρος του Eurogroup πρότεινε ότι τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες μελλοντικά, αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε λέγοντας ότι η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση.

Παρ 'όλα αυτά, η περίπτωση της Κύπρου «έχει κάνει πολλούς να είναι νευρικοί», δήλωσε ο αναλυτής Τζόναθαν Μπάρατ στο Σίδνεϊ. «Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο επόμενος;» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου