Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Δεν Μπορεί να Αλλάξει Άμεσα ο Τρόπος Καθορισμού της Τιμής του Ηλεκτρισμού στην Βουλγαρία


Τεχνικά αδύνατη είναι η αλλαγή της μεθοδολογίας καθορισμού της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Απριλίου 2013, αίτημα που κατέθεσε η εταιρεία διανομής ενέργειας EVN, όπως δήλωσε η νέα πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της Βουλγαρίας (SEWRC) Ευγκενία Χαριτόνοβα.
Η κ. Χαριτόνοβα επιβεβαίωσε ότι η Ρυθμιστική Αρχή έλαβε το σχετικό αίτημα από την EVN, για να τεθεί, εκ νέου, σε ισχύ η παλαιά ρύθμιση για την αποζημίωση των διανομέων ενέργειας για το κόστος απόκτησης “πράσινης” ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε αλλαγή και κατά συνέπεια, ικανοποίηση του αιτήματος της εταιρείας EVN από την 1η Απριλίου.

Η ίδια χαιρέτισε την ιδέα ίδρυσης ενός ειδικού ταμείου για την αντιστάθμιση του κόστους απόκτησης “πράσινης” ενέργειας, με την αξιοποίηση των εσόδων από τα δικαιώματα εκπομπής αερίου θερμοκηπίου.
Για τα μέτρα που πρότεινε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Άσεν Βασίλεφ, η κ. Χαριτόνοβα επεσήμανε ότι πρέπει να τα συζητήσει με τα υπόλοιπα μέλη της SEWRC και στη συνέχεια να τοποθετηθεί επ' αυτών.
Ο κ. Βασίλεφ είχε δηλώσει ότι θα αποστείλει πρόταση στην Ρυθμιστική Αρχή για την αλλαγή του “μοτίβου” τιμολόγησης της ενέργειας που παράγεται από υψηλής απόδοσης σταθμούς παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου