Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο TAP Υπέβαλε την Τελική του Προσφορά στο Σαχ Ντενίζ


Η κοινοπραξία του αγωγού ΤΑΡ υπέβαλε την Πέμπτη την τελική της πρόταση προς το κονσόρτιουμ του Σαχ Ντενίζ στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο καλείται να επιλέξει ως τον Ιούνιο τον αγωγό που θα μεταφέρει το αέριο της Κασπίας προς την Ευρώπη.
Με αφορμή την υποβολή της πρότασης, ο Κιέτιλ Τούνγκλαντ, διευθυντής της κοινοπραξίας του ΤΑΡ, δήλωσε τα εξής:
«Πιστεύουμε ότι έχουμε υποβάλει την πιο ανταγωνιστική προσφορά και με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε τα οκτώ κριτήρια του Σαχ Ντενίζ. Από τον Φεβρουάριο του 2012, όταν και το Σαχ Ντενίζ επέλεξε τον ΤΑΡ ως την επιθυμητή επιλογή για τη νότια όδευση, ο ΤΑΡ έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Η πιο αξιοσημείωτη συμφωνία είναι η τριμερής διακυβερνητική συμφωνίας ανάμεσα στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Αλβανία στις 13 Φεβρουαρίου του 2013. Ο ΤΑΡ βασίζεται πλέον σε ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο, προς ικανοποίηση των επενδυτών του έργου και του Σαχ Ντενίζ.

Τα χαρακτηριστικά του ΤΑΡ παραμένουν ξεχωριστά: Οι μέτοχοί μας είναι ηγέτες στον κλάδο της ενέργειας. Ο ΤΑΡ είναι η πιο σύντομη και άμεση λύση και κατά συνέπεια η πιο βιώσιμη τεχνικά και εμπορικά. Ο ΤΑΡ αναβαθμίζεται εύκολα από τα 10 δις. κ.μ. στα 20 δις. κ.μ. και δεν χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση για να κατασκευαστεί. Η όδευση του ΤΑΡ και η εύκολη επέκταση του επιτρέπει να προμηθεύει με αέριο αρκετές αγορές της ΝΑ και Βόρειας Ευρώπης, όταν γίνουν διαθέσιμες μεγαλύτερες ποσότητες. Ο αγωγός μας είναι σχεδιασμένος με άξονα το μέλλον».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου