Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη Αλεξέι Μίλερ στη Σερβία


Τον πρόεδρο του εκτελεστικού συμβουλίου της ρωσικής ενεργειακής εταιρείας Gazprom Αλεξέι Μίλερ θα υποδεχθεί, σήμερα, στο Βελιγράδι, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάσιτς.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μίλερ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη σερβική πρωτεύουσα για την υπογραφή συμφωνίας σε σχέση με τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στη Σερβία.
Η συνάντηση του κ. Ντάσιτς με τον κ. Μίλερ θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες της σερβικής κυβέρνησης και της Gazprom θα έχουν επίσημη συνάντηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούνγκ».
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το πρωτόκολλο, θα γίνει συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και του κ. Μίλερ, παρουσία του γενικού διευθυντή της σερβικής εταιρείας Srbijagas Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς και του υπουργού Φυσικών Πόρων, Ορυχείων και Χωροταξίας Μίλαν Μπάσεβιτς, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Σέρβου προέδρου.

Νωρίτερα, από την Srbijagas ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Μίλερ με τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούσιτς.
Η Srbijagas και η Gazprom θα υπογράψουν, σήμερα, μια συμφωνία για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στη Σερβία μέχρι το 2021, η οποία θα εγγυάται πλήρη ασφάλεια στην προμήθεια και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές (φυσικού αερίου) την επόμενη δεκαετία. Η συμφωνία θα υπογραφεί από τον Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς και τον Αλεξέι Μίλερ, παρουσία του Σέρβου πρωθυπουργού.
Επίσης, οι επικεφαλής της Srbijagas και της Gazprom θα συζητήσουν θέματα για την κατασκευή σταθμών φυσικού αερίου,την παρουσία του ρωσικού κεφαλαίου στη Σερβία, τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, την κατασκευή νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και τις επενδύσεις από την πετρελαϊκή βιομηχανία της Σερβίας, την Naftna Industrija Srbije.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου