Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Στη Σόφια Ομάδα Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αναμόρφωση του Ενεργειακού Τομέα

Ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβεί στη Σόφια, αμέσως μετά το Πάσχα των Καθολικών, για να συμμετάσχει στην διαδικασία αναμόρφωσης του ενεργειακού τομέα της Βουλγαρίας, όπως ανακοινώθηκε έπειτα από τη συνάντηση που είχαν με τον Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, στις Βρυξέλλες, η υπηρεσιακή υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Αικατερίνα Ζαχαρίεβα και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Άσεν Βασίλεφ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο αξιωματούχοι ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βοήθεια και σε ζητήματα που αφορούν τις βέλτιστες πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ρυθμιστικά θέματα ενέργειας.


Ο κ. Έτινγκερ τους διαβεβαίωσε ότι οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ θα βοηθήσουν τη Βουλγαρία να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Τρίτου Πακέτου Ενέργειας. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί σε άλλη συνάντηση που θα έχουν, στα τέλη Απριλίου, η κ.

Ζαχαρίεβα και ο κ. Βασίλεφ με τον κ. Έτινγκερ και τον Επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Ερωτηθείς εάν αυτή η συνεργασία σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα προχωρήσει περαιτέρω στη (διοικητική) διαδικασία παράβασης κατά της Βουλγαρίας σε σχέση με την καθυστερημένη υλοποίηση του Τρίτου Πακέτου Ενέργειας, η κ.

Ζαχαρίεβα τόνισε ότι, όταν η θέση της Βουλγαρίας ξεκαθαρίσει και η χώρα ανταποκριθεί στο αίτημα της Επιτροπής και συμμορφωθεί στα προβλεπόμενα του Τρίτου Πακέτου, το θέμα θα λήξει.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου