Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Άκαρποι οι Διαγωνισμοί για τα Φωτοβολταϊκά της ΔΕΗ


Άκαρποι αποδείχτηκαν οι διαγωνισμοί της ΔΕΗ για τα δύο φωτοβολταϊκά στην Κοζάνη, ισχύος 15 MW έκαστο, καθώς δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά.
Ως αιτία για την αποτυχία αυτή προβάλλεται η αλλαγή στο ρυθμιστικό καθεστώς (μείωση της ταρίφας κτλ), αλλά και η γενικότερη έλλειψη ρευστότητας, καθώς για την συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείτο εγγυητική ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στην αντίστοιχη διαδικασία για το μεγάλο φωτοβολταϊκό, ισχύος 50 MW (39+11 MW), στη Μεγαλόπολη, καθώς το ενδιαφέρον ήταν εξαιρετικά περιορισμένο.

Όπως είναι φυσικό, οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν ότι πιθανότατα δεν θα υλοποιηθεί ούτε το mega project των 200 MW στην Κοζάνη, ιδίως αν συνυπολογίσουμε ότι οι ταρίφες που έχει κλειδώσει η ΔΕΗ ισχύουν μόνο μέχρι τον Οκτώβριο.
Κατ’ επέκταση, τόσο η ΔΕΗ, όσο και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με τη νέα της διοίκηση, καλούνται να επαναπροσδιορίσουν την στρατηγική της Επιχείρησης στις ΑΠΕ, με βάση τις νέες συνθήκες που επικρατούν στην εγχώρια αγορά. Γιατί όχι, θα λέγαμε εμείς, να μην στραφούν και στις αγορές του εξωτερικού όπου παρουσιάζονται ακόμα αξιόλογες επενδυτικές ευκαιρίες;
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου