Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Φωτοβολταϊκά 4,48 MW Ολοκλήρωσε η Solar Cells Hellas


O Όμιλος Solar Cells Hellas ανακοινώνει την ολοκλήρωση και σύνδεση με το Εθνικό Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας δεκατριών Φωτοβολταϊκών Εφαρμογών συνολικής ισχύος 4,48MW. Tα έργα αποτελούνται από φβ σταθμούς σε αγρό συνολικής ισχύος 3,44MW, καθώς και βιομηχανικές στέγες συνολικής ισχύος 1,04MW. 
Οι τοποθεσίες των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων βρίσκονται στο Νομό Ηλείας με εγκατεστημένη ισχύ 1,66MW, στο Νομό Βοιωτίας 1,45MW, στο Νομό Αχαΐας 850kW, στο Νομό Λάρισας 300kW, στο Νομό Κορινθίας 122 kW και στο Νομό Αττικής 100kW.

Η λειτουργία των φωτοβολταϊκών εφαρμογών αναμένεται να αποφέρει ιδιαίτερα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη όπου με κατ’ εκτίμηση παραγωγή 6.944.000kWh πρόκειται να αποτρέπεται η έκλυση 6.496.000kg CO2, όσο δηλαδή απορροφούν 8.960 στρέμματα δάσους. Για την κατασκευή μέρους του ανωτέρου φωτοβολταϊκού χαρτοφυλακίου ο Όμιλος Solar Cells Hellas χρησιμοποίησε ως στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων BIOSAR Α.Ε. O φωτοβολταϊκός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για τις εγκαταστάσεις πληροί τις αυστηρότερες τεχνικές προδιαγραφές της αγοράς, παρέχοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας.
Τα τελευταία δύο χρόνια από ο όμιλος της Solar Cells Hellas έχει υλοποιήσει πάνω από 45MW φωτοβολταϊκά πάρκα στη ελληνική επικράτεια. Στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Solar Cells Hellas βρίσκονται φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 400MW στην ελληνική επικράτεια, από τα οποία 300MW είναι ιδιόκτητα πάρκα και έχουν ενταχθεί σε διαδικασία Fast Track για την εξασφάλιση της ταχείας ολοκλήρωσης της αδειοδοτικής διαδικασίας.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου