Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Βουλγαρία: Μέχρι Αύριο η Αποκατάσταση της Ηλεκτροδότησης στις πόλεις Γκάμπροβο και Βέλικο Τάρνοβο

Μέχρι αύριο αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση των περίπου πενήντα χιλιάδων πολιτών στις πόλεις Γκάμπροβο και Βέλικο Τάρνοβο στην κεντρική Βουλγαρία, ύστερα από την επιδιόρθωση των ζημιών στο δίκτυο, που προκλήθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους, όπως δήλωσε ο διευθυντής της δημόσιας επιχείρησης, αρμόδιας για τον έλεγχο και τη διαχείριση του πανεθνικού ενεργειακού δικτύου (ESO), Ιβάν Γιότοφ, στη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

Ερωτηθείς για το αν τα φράγματα είναι σε θέση να δεχθούν μεγαλύτερο όγκο υδάτων, από σήμερα το απόγευμα εξαιτίας των αναμενόμενων έντονων βροχοπτώσεων σε όλη τη χώρα, ο κ. Γιότοφ σημείωσε ότι τα φράγματα είναι σχεδόν γεμάτα.


Νωρίτερα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων διέταξε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε εκκένωση των φραγμάτων, ούτως ώστε να είναι έτοιμα να απορροφήσουν μεγαλύτερο όγκο υδάτων, σε περίπτωση που σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διοικητικές περιφέρειες της χώρας έχουν προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν τη Βουλγαρία τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου