Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Λακκοτρύπης: Επισκέψεις στο Ισραήλ για τα Ενεργειακά


Επίσκεψη στο Ισραήλ πρόκειται να πραγματοποιήσει εντός του Απριλίου ο υπουργός Εμπορίου της Κύπρου, κ. Λακκοτρύπης. Στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εντός του Μαΐου, όπως προκύπτει και από δηλώσεις του Προέδρου της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπου Έλληνα.
Όσον αφορά στους σχεδιασμούς για τους υδρογονάνθρακες ο κ. Λακκοτρύπης σχολίασε μετά από συνάντηση στο προεδρικό ότι «εξηγήσαμε στον Πρόεδρο που βρισκόμαστε στα χρονοδιαγράμματα και θα τα δούμε όλα αυτά υπεύθυνα για να προχωρήσουν όσο το συντομότερο γίνεται, αλλά πάντοτε με προσεκτικές κινήσεις και υπευθυνότητα».
Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ είπε ότι «όπως ξέρετε ο Πρόεδρος προγραμματίζει επίσκεψη στο Ισραήλ, ένα από τα πιο ουσιαστικά θέματα που θα συζητήσουμε είναι βέβαια η συνεργασία σε ενεργειακά θέματα».

Όσον αφορά στην επαναπροσέγγιση Ισραήλ – Τουρκίας ο Υπουργός και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι είμαστε «απόλυτα προετοιμασμένοι και ευθυγραμμισμένοι με το Υπουργείο Εξωτερικών». Πρόσθεσε ότι για το θέμα έγιναν συσκέψεις τις προηγούμενες μέρες.
«Δεν θα πω περισσότερα», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι «παρακολουθούμε την κατάσταση και θα κινηθούμε και εμείς από την πλευρά μας για να διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους». Κληθείς να πει κατά πόσο επηρεάζεται από την απολογία Ισραήλ προς Τουρκία η Κύπρος, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι «δεν θα το έλεγα, πιστεύω ότι ήταν μια εξέλιξη η οποία ήταν αναμενόμενη».
Την ίδια ώρα κληθείς να πει κατά πόσο παραμένει ανοιχτός ο δίαυλος με τη Ρωσία είπε ότι «παραμένει ο δίαυλος με τη Ρωσία». Όπως ξέρετε, ανέφερε, «ήμουν στη Μόσχα την προηγούμενη εβδομάδα για τα θέματα του Τουρισμού, αλλά ταυτόχρονα στηρίξαμε και την προσπάθεια του Υπουργού Οικονομικών για κάποια συμφωνία». Οι Ρώσοι, πρόσθεσε, «έδειξαν ενδιαφέρον, δεν μπορούσε να μετουσιωθεί σε κάποια άμεση βοήθεια, οπότε, αφήσαμε αυτό το θέμα για το άμεσο μέλλον».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «η επιβεβαιωτική γεώτρηση είναι προγραμματισμένη για το τρίτο τρίμηνο και παραμένει ως έχει».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου