Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Κόσοβο: Ενίσχυση της Ρευστότητας για Έργα ΑΠΕ

Στη διαμόρφωση πλαισίου συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη διασφάλιση της ενεργειακής απόδοσης, προχωρά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ).

Το πλαίσιο αυτό είναι το πρώτο του είδους του στο Κόσοβο και θα αναδείξει τα οφέλη της ορθολογικής χρήσης της ενέργειας για τις ΜμΕ και τον οικιακό τομέα, υπό το πρίσμα της αύξησης του κόστους της ενέργειας στο Κόσοβο, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΤΑΑ.


Επίσης, προστίθεται ότι το πλαίσιο συνεργασίας αντιστοιχεί σε ποσό 12 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθεί για τη στήριξη, κυρίως, των ΜμΕ που θα αναλάβουν την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Κόσοβο.

Πρόκειται για δάνεια που θα δοθούν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα συμμετάσχουν στο εν λόγω σχήμα στο Κόσοβο και στη συνέχεια θα δοθούν, έπειτα από την εξέταση των αιτήσεων, στις ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι τράπεζες που μπορούν να απευθυνθούν στην αρμόδια αρχή για τη συμμετοχή σε αυτό το έργο πρέπει να πληρούν κριτήρια που εγγυώνται τη σταθερότητα και την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου