Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Βουλγαρία: Πρόταση για Προσωρινή Αποσύνδεση των Σταθμών ΑΠΕ Χωρίς Πιστοποιητικά

Προσωρινή αποσύνδεση των σταθμών παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που δεν διαθέτουν πιστοποιητικά, από το δίκτυο διανομής, πρότεινε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας Άσεν Βασίλεφ.

Ο κ. Βασίλεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", εξήγησε ότι περίπου το 40% όλων των φωτοβολταϊκών σταθμών και των ανεμογεννητριών δεν απέστειλαν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που παρήγαγαν στην αρμόδια εθνική υπηρεσία (NDC) ή στον Διαχειριστή του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) τους περασμένους εννέα μήνες, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις νομικές τους υποχρεώσεις.


Ο υπουργός υποστήριξε ότι οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που δεν συμμορφώθηκαν με τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία πρέπει να αποσυνδεθούν από το δίκτυο διανομής, έως ότου υποβάλλουν τα στοιχεία που είναι υποχρεωμένοι.

Ο ίδιος σημείωσε ότι απέστειλε στη NDC και την ESO οδηγίες για την αποσύνδεση των σταθμών παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που απέτυχαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Συμπλήρωσε δε ότι θα αποστείλει πρόταση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων (SEWRC) για την αλλαγή του “μοτίβου” τιμολόγησης της ενέργειας που παράγεται από υψηλής απόδοσης σταθμούς παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού πρέπει να ξεκινήσει μια ανάλυση του ενεργειακού τομέα και η αρμόδια υπηρεσία επιθεώρησης των δημοσιονομικών μεγεθών πρέπει να διενεργήσει ανεξάρτητο οικονομικό έλεγχο στις διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων στις κρατικές ενεργειακές εταιρείες.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου