Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΚΡΕΤΥΚ: «Κανένα Εμπόδιο στους Σχεδιασμούς για το Φυσικό Αέριο»

Κανένα εμπόδιο δεν υπάρχει στους σχεδιασμούς της Κύπρου γύρω από την εξόρυξη φυσικού αερίου από τα τεμάχια της ΑΟΖ της, διαμηνύει η ΚΡΕΤΥΚ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και κάτι», ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ, Χαράλαμπος Έλληνας, τόνισε πως ο οδικός χάρτης γύρω από τους σχεδιασμούς της Κύπρου, προχωρεί κανονικά, χωρίς καθυστερήσεις. Αναφέρθηκε επίσης στις πιέσεις που δέχεται η ΕΝΙ από την Τουρκία, τονίζοντας ωστόσο πως η εταιρεία απάντησε διπλωματικά, καθώς επρόκειτο για μια εξέλιξη, η οποία αναμενόταν.


Κανένα εμπόδιο, επεσήμανε ο κ. Έλληνας, και με τις συμφωνίες με το Ισραήλ. Όπως ανέφερε, λαμβάνονται μέτρα, ενώ τόνισε πως ήδη ο ίδιος επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα το Τελ Αβίβ, τον επόμενο μήνα ετοιμάζεται επίσκεψη υπουργών στη γειτονική χώρα, ενώ τον Μάιο αναμένεται εκεί και το ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά το θέμα της προπώλησης Φυσικού Αερίου, ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ επανέλαβε πως προέχει η διενέργεια της επιβεβαιωτικής γεώτρησης. Όπως ανέφερε, η επιβεβαιοτική γεώτρηση θα γίνει το καλοκαίρι και δεν υπάρχει καμία αναβολή από την Noble. «Από τις αρχές του 2014», πρόσθεσε, «θα αρχίσουμε να προπωλούμε φυσικό αέριο, θα βρούμε αγοραστές από Ευρώπη και Άπω Ανατολή που θα αγοράσουν μεγάλες ποσότητες και θα υπογράψουν μακροχρόνια συμβόλαια». Τα έσοδα από τα συμβόλαια αυτά θα έρθουν στα κρατικά ταμεία αμέσως μετά την πώληση. 

Παράλληλα, σημείωσε πως πρέπει σύντομα να λάβουμε απόφαση για το τερματικό φυσικού αερίου.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου