Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η Αλβανία Προχωρά στην Δημοπράτηση 13 Μπλοκ για Εξερεύνηση Υδρογονανθράκων

Η Αλβανία σκοπεύει να δημοπρατήσει 13 μπλοκ για εξερεύνηση υδρογονανθράκων από τα οποία τα 12 είναι χερσαία  και το ένα υπεράκτιο. Η δημοπρασία απευθύνεται και σε τοπικές αλλά και σε αλλοδαπές εταιρείες. 

Η ενέργεια αυτή της Αλβανικής κυβέρνησης ακολουθεί την ανακάλυψη, τον περασμένο Νοέμβριο, καλής ποιότητας πετρελαίου και φυσικού αερίου το οποίο είχε καλά χαρακτηριστικά ροής, από την Royal Dutch Shell και την  Petromanas Energy Inc στο πεδίο δοκιμής στο Shpirag, στη νότια Αλβανία. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, άλλαξε η κυβέρνηση στην Αλβανία μετά την «άκομψη» ιδιωτικοποίηση της κρατικής Albpetrol. Ο Υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων της νέας σοσιαλιστικής κυβέρνησης, Damian Γκικνούρι, δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση των συμβάσεων εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων δεν θα γίνεται πλέον με την κάθε εταιρεία ξεχωριστά, λόγω του «πολύ μεγαλύτερου ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών." 

Για τα ενδιαφερόμενα μέρη, η OP Tactical διαθέτει ένα τοπικό δίκτυο στο έδαφος της Αλβανίας και πλήρεις δυνατότητες για due diligence.

(www.balkans.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου