Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Εμπόδια από το Κάιρο στη Συμφωνία Ταμάρ-Fenosa

Εμπόδιο στη συμφωνία της κοινοπραξίας που εκμεταλλεύεται τα αποθέματα του κοιτάσματος Ταμάρ στην ισραηλινή ΑΟΖ και της Union Fenosa Gas που διατηρεί τερματικό υγροποίησης στην Αίγυπτο, προκύπτουν από το Κάιρο, το οποίο θέτει προϋπόθεση την τακτοποίηση της διεθνούς διαιτησίας που υφίσταται με την ισπανική εταιρεία για τη διαχείριση του LNG.

Όπως αναφέρει ο Ινφογνώμων, πρόθεση των συνέταιρων του Ταμάρ είναι να εξάγουν μέχρι 2,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου στα επόμενα 15 χρόνια μέσω του τερματικού LNG στην Νταμιέτα, το οποίο λειτουργεί η κοινοπραξία, με μέτοχους την ισπανική Gas Natural και την ιταλική Eni.


Το τερματικό είναι αδρανές από το 2012, όταν η κυβέρνηση της Αιγύπτου αποφάσισε λόγω έλλειψης αποθεμάτων να διοχετεύσει το φυσικό αέριο στην εσωτερική κατανάλωση. Η Union Fenosa Gas υπέβαλε παράπονο μέσω του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου πέρσι για αθέτηση των συμφωνηθέντων από πλευράς Καΐρου.

Το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου ξεκαθάρισε χθες ότι το Κάιρο δεν θα συμφωνήσει στην επαναλειτουργία του LNG, αν δεν επιλυθούν οι δικαστικές διαφορές με την ισπανική κοινοπραξία.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου