Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Η Ρωσία Προτείνει την Δημιουργία Παγκόσμιου Ρυθμιστή στην Ενέργεια

Την δημιουργία ενός παγκόσμιου ρυθμιστή ενέργειας πρότεινε χθες ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, ώστε να αναγκάζονται οι συμβαλλόμενοι στα συμβόλαια προμήθειας ενεργειακών πόρων να υπακούουν στις υποχρεώσεις τους.
«Υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη για επαρκείς διεθνείς δομές οι οποίες θα ρυθμίσουν την συνεργασία και θα σχηματίσουν εργαλεία για την ενεργειακή αγορά», τόνισε ο Νόβακ. Παράλληλα, πρότεινε ότι ο ρυθμιστής αυτός θα πρέπει να παρακολουθεί στενά την ενεργειακή αγορά και να προειδοποιεί για αρνητικές τάσεις που μπορούν να αποτελέσουν εν δυνάμει απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ασφάλεια των ενεργειακών προμηθειών εξαρτάται από την δέσμευση των αγοραστών να πληρώνουν εγκαίρως για τις ποσότητες που λαμβάνουν. «Δυστυχώς, οι τελευταίοι μήνες έχουν δείξει ότι κάποιες φορές δεν συμβαίνει αυτό, γεγονός που αυξάνει τα ρίσκα και απειλή την σταθερότητα και την αξιοπιστία των ενεργειακών προμηθειών».
Η πρόταση του Νόβακ γίνεται στον απόηχο της άρνησης της ουκρανικήςNaftogaz να πληρώσει για τις προμήθειες φυσικού αερίου που λαμβάνει από τη Ρωσία, πράγμα που έχει οδηγήσει την Μόσχα σε αντιδράσεις.
Στα πλαίσια αυτά, η Ρωσία έχει προτείνει να καταβάλλεται προκαταβολικά το ποσό για τις εισαγωγές φυσικού αερίου.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου