Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Βουλγαρία: Τρείς Αγωγοί Φυσικού Αερίου με Κονδύλια από την KIDSF

Η Βουλγαρική Bulgartransgaz EAD και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ ) έχουν συνάψει συμφωνία επιχορήγησης (την υπ’ αριθμόν № 057), σύμφωνα με την οποία θα διατεθούν κονδύλια από την επιχορήγηση που παρέχεται από το Διεθνές Ταμείο Στήριξης για τον παροπλισμό του Κοζλοντούι (KIDSF) προκειμένου να κατασκευασθούν τρείς αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου με αυτόματους σταθμούς ρύθμισης αερίου (AGRS) στις θέσεις Svishtov, Panagyurishte, Pirdop, Μπάνσκο και το Razlog .

Σύμφωνα με το Balkans.com, η συνολική εκτίμηση του κόστους των τριών έργων είναι 21.790.000 ευρώ. Τα κεφάλαια από την επιχορήγηση που προέρχεται από την KIDSF ανέρχονται στο ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ , και τα 10,79 εκατομμύρια ευρώ θα καλυφθούν από την Bulgartransgaz EAD .

Η συμφωνία επιχορήγησης έχει υπογραφεί και θα ισχύσει με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από την συνέλευση των χορηγών της KIDSF. Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων όπου βασικό ρόλο έπαιξε το Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το οποίο χαρακτήρισε την επένδυση ως έργο υψηλής οικονομικής και κοινωνικής αξίας.

Η Bulgartransgas EAD έχει λάβει την επενδυτική απόφαση και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τα τρία έργα.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου