Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΠΟΠΕΚ: Επιβάλλεται η Μείωση του ΕΦΚ στα Επίπεδα του 2011-2012

Επανέρχεται στο αίτημα για επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα προηγούμενα επίπεδα της χειμερινής περιόδου 2011-2012 η η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ).  

Σε νέα ανακοίνωσή της σήμερα η Ομοσπονδία των πρατηριούχων χαρακτρίζει επιβελημένη την επαναφορά του ΕΦΚ στα προαναφερθέντα επίπεδα, ενώ τονίζει πως η εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης την χειμερινή περίοδο 2012-2013 και 2013-2014 κατά 440%, «απέτυχε παταγωδώς» ως μέτρο ελέγχου της παράνομης διακίνησης καυσίμων, ενώ παράλληλα μείωσε δραματικά τα δημόσια έσοδα και άφησε χωρίς ζεστασιά τους εξαθλιωμένους οικονομικά συμπατριώτες μας.
«Η επαναφορά του ΕΦΚ στα προηγούμενα επίπεδα της χειμερινής περιόδου 2011-2012, είναι επιβεβλημένη για τους λόγους για τους οποίους απέτυχε», σημειώνεται στην ανακοίνωση, ενώ επικροτούνται οι  δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρα για μείωση των τιμών κάτω από ένα ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά την νέα χειμερινή περίοδο.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου