Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Στα 350-380 Δολάρια η Τιμή του Ρωσικού Αερίου για την Κίνα

Η τελική τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου που θα εισάγει η Κίνα στα πλαίσια της μεγάλης μεταξύ τους συμφωνίας ανέρχεται σε 350-380 δολάρια ανά 1000 κ.μ., σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ιζβέστια, η οποία επικαλείται πηγές από το περιβάλλον της Gazprom.
Η ίδια πηγή τονίζει ότι «παρά τις προβλέψεις ότι η Κίνα θα λάβει σημαντική έκπτωση, η τελική τιμή του αερίου θα είναι κοντά στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή».
Όλα αυτά τη στιγμή που οι διμερείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, και στην διοίκηση της κινεζικής CNPCπροβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός των ημερών.
Σημειώνεται, επίσης, ότι στην Κίνα θα βρίσκεται αυτές τις ημέρες και ο διευθύνοντας της Rosneft, Ιγκόρ Σέτσιν, καθώς η εταιρεία του προετοιμάζει σειρά νέων συμβολαίων με τους Κινέζους. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται και συμφωνίες συνεργασίας για έρευνες υδρογονανθράκων στην ρωσική Αρκτική.
Την επίσκεψη των ρωσικών ενεργειακών ομίλων θα επιστεγάσει την Τρίτη ο πρόεδρος Πούτιν με δικές του εμπορικές συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου