Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Οι Ευρωπαϊκές Πετρελαϊκές Επιμένουν Ρωσικά

Η ΒΡ επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στην ρωσική αγορά, μέσω της υπογραφής συμφωνίας με την Rosneft για έργα στο πετρέλαιο σχιστών.
Με τον τρόπο αυτό, η γνωστή πετρελαϊκή αψηφά τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ανοίγει μια νέα σελίδα της στη συνεργασία με τους Ρώσους όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες και συγκεκριμένα το μη συμβατικό πετρέλαιο.
Η συμφωνία υπογράφηκε στα πλαίσια διεθνούς επιχειρηματικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, την πόλη στην οποία αναδείχτηκε ο πρόεδρος Πούτιν. Είχε προηγηθεί προειδοποίηση της Ουάσιγκτον προς τις δυτικές επιχειρήσεις να μην συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο φόρουμ, αλλά τα αποτελέσματα ήταν μάλλον αρνητικά για τις ΗΠΑ.
Οι αμερικανικές πετρελαϊκές επέλεξαν να απέχουν από το φόρουμ, αλλά αρκετοί ευρωπαϊκοί ενεργειακοί όμιλοι, όπως η ΒΡ, η Shell και η Eni έλαβαν μέρος με τις διοικήσεις τους, καθώς διαθέτουν συμφέροντα στη ρωσική αγορά. Μάλιστα, ο Μπ. Ντάντλεϊ, διευθύνοντας της ΒΡ, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πούτιν πριν την υπογραφή της νέας συμφωνίας με τη Rosneft.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου