Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Και στον Διαγωνισμό του Μαυροβουνίου η Energean Oil & Gas

Και στην «κούρσα» των ερευνών υδρογονανθράκων στο Μαυροβούνιο μετέχει από χθες η ελληνική Energean Oil and Gas, έχοντας, μάλιστα, να ανταγωνιστεί μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Επιπλέον, ο διαγωνισμός του Μαυροβουνίου επιβεβαιώνει ότι, σε συνδυασμό με το open door, αλλά και τα οικόπεδα του θα προκύψουν με τους επόμενους διαγωνιστικούς γύρους στη Δυτική Ελλάδα, η ευρύτερη περιοχή Ιονίου-Αδριατικής αναδεικνύεται σε πεδίο με μεγάλες προοπτικές παραγωγής υδρογονανθράκων.

Ειδικότερα, χθες η Energean Oil and Gas, σε κοινοπραξία με την μαλτέζικη εταιρεία Mediterranean Oil and Gas, κατέθεσε προσφορές στο αρμόδιο υπουργείο του Μαυροβουνίου για 3 από τις συνολικά 13 θαλάσσιες περιοχές που είχαν προκηρυχθεί. Προσφορές επίσης κατέθεσαν η αμερικανική Marathon Oil σε κονσόρτσιουμ με την αυστριακή OMV και η ιταλική ΕΝΙ σε κοινοπραξία με την ρωσική ιδιωτική εταιρεία φυσικού αερίου Novatech.
Μετά την υποβολή της προσφοράς στο Μαυροβούνιο, η Energean Oil and Ga sεξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στον διαγωνισμό που έχει προγραμματίσει σε offshore περιοχές για τον Νοέμβριο η Κροατία.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου