Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Το Μέλλον της Ναυτιλίας Ανήκει στο LNG, Σύμφωνα με τον DNV-GL

Το 1,87 δισ. ευρώ έφτασαν τα έσοδα για το 2013 του νηογνώμονα DNV - GL, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος στον κόσμο μετά τη συγχώνευση του νορβηγικού (DNV) και του γερμανικού (GL) νηογνώμονα. Τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 21,5% σε σχέση με το 2012, ενώ τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν πέρυσι στα 145 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τονίζεται ότι ο νηογνώμονας εστιάζει και στις οικολογικές τεχνολογίες. Όπως επισημαίνεται, η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει την πρόκληση των Περιοχών Ελέγχου Εκπομπής Αερίων Ρύπων. Ο DNV - GL προκρίνει τη χρήση του LNG ως καύσιμο, το οποίο έχει λιγότερους ρύπους και είναι πιο οικονομικό. Τονίζει ότι μέχρι το 2015 το κόστος του πετρελαίου μπορεί να φτάσει και το 80% του ημερήσιου κόστους διαχείρισης των πλοίων, τη στιγμή που οι τιμές του LNG προβλέπεται ότι θα παραμείνουν χαμηλότερα από τις τιμές του πετρελαίου με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο (MGO).

Επίσης, τα τελευταία χρόνια ο DNVGL έχει δημιουργήσει το eco assistant, το οποίο έχει ως στόχο να βοηθήσει τις ναυτιλιακές εταιρείες να μειώσουν το κόστος των καυσίμων.
Επιπρόσθετα ο DNV GL εισήγαγε και ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα, το «Low Carbon Future», με σκοπό να επιταχύνουν τις προσπάθειες για ένα αειφόρο μέλλον με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.
Οπως τόνισε σε δηλώσεις της η διευθύντρια του προγράμματος και ωκεανογράφος κα Cecilie Mauritzen, «οι περιβαλλοντικές πολιτικές στο χώρο της πολιτικής είναι δυστυχώς ανεπαρκείς και φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι οι πραγματικές καινοτομίες μπορεί και πρέπει να προέλθουν από τον ιδιωτικό τομέα. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι η έρευνα του DNV - GL για το θέμα αυτό θα έχει μεγάλη προβολή και δυνητικά πολύ μεγάλη επίδραση».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου