Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Επένδυση 10 εκατ. ευρώ της Attica Ventures σε Φωτοβολταϊκό Πάρκο

Η Attica Ventures ανακοίνωσε τη δεύτερη πράσινη επένδυσή της, στην υλοποίηση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 3 MW στην Ηλεία, το οποίο θα κατασκευάσει η εταιρεία Solar Cells. Το κόστος του φ/β πάρκου θα φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει με τη συμμετοχή της Attica Bank.

Το πάρκο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2011 και σχετικά με την επένδυση, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γ. Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι:

«Από την αρχή των επενδύσεών μας οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούσαν επενδυτική προτεραιότητα. Εχοντας ήδη προχωρήσει την πρώτη επένδυσή μας στον χώρο, και δεδομένων των ευρύτερων συνθηκών, θεωρούμε ότι η αγορά αυτή είναι αγορά πρώτης προτεραιότητας για εμάς. Πέρα από τα πολύ καλά στοιχεία του έργου, σημαντικό παράγοντα της επιλογής μας αποτέλεσε τόσο η αξιοπιστία και φερεγγυότητα του συνεταίρου μαςόσο και η ολοκληρωμένη αδειοδοτική διαδικασία».
Το συνολικό ύψος των υπό ανάπτυξη σχεδίων της Attica Ventures στις ΑΠΕ κυμαίνεται στα 35 εκατ. ευρώ, ενώ η ισχύς των έργων στα 20 μεγαβάτ.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου