Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μέσα στις επόμενες μέρες κατατίθεται στη Βουλή ο νέος νόμος για την προστασία της βιοποικιλότητας, ενώ παράλληλα καταρτίζεται η εθνική στρατηγική από


Μέσα στις επόμενες μέρες κατατίθεται στη Βουλή ο νέος νόμος για την προστασία της βιοποικιλότητας, ενώ παράλληλα καταρτίζεται η εθνική στρατηγική από την εθνική επιτροπή «Φύση» σε συνεργασία με εννέα μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις. «Στόχος μας είναι να βάλουμε τα θεμέλια για μία ολοκληρωμένη πολιτική για τη διατήρηση του βιολογικού μας πλούτου», δήλωσε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.


Η υπουργός ΠΕΚΑ χαρακτήρισε ως μεγάλη πρόκληση - μεγαλύτερη ακόμα και από τη δημοσιονομική ανάκαμψη «που σίγουρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πετύχουμε»- τη στροφή της Ελλάδας προς την πράσινη οικονομία. Και υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας και διατήρησης της πανίδας και της χλωρίδας ενόψει του αβέβαιου μέλλοντος που διαμορφώνει η κλιματική αλλαγή. Υπενθυμίζεται πως στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας τον περασμένο μήνα, στη διάσκεψη του ΟΗΕ, η διεθνής κοινότητα δεσμεύθηκε για αύξηση των προστατευόμενων περιοχών ώστε να καλύψουν το 17% της χερσαίας έκτασης του πλανήτη και τουλάχιστον το 10% των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων.

Οι δηλώσεις της κ. Μπιρμπίλη έγιναν κατά την παρουσίαση του λευκώματος του Νίκου Πέτρου «Ελλάδα: Η χώρα της Ποικιλότητας», σε τελετή χθες το απόγευμα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Πηγή ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου