Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Αισιόδοξος ο Προέδρος του ΔΕΣΜΗΕ για την Έγκαιρη Ανάπτυξη του Εθνικού Ηλεκτρικού Συστήματος στο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2010» του ΙΕΝΕ




Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΔΕΣΜΗΕ κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος κατά την ομιλία του χθες, πρώτη ημέρα του 15ου «Συνεδρίου Ενέργεια και Ανάπτυξη» , όσον αφορά τη δυνατότητα του ηλεκτρικού δικτύου να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες της χώρας όσον αφορά την ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ. Συγκεκριμένα, μιλώντας στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Δίκτυα και Επενδύσεις ΑΠΕ», ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι, με βάση τα προγραμματισμένα έργα, το δίκτυο θα είναι σε θέση να υποστηρίξει την εγκατάσταση 8.000 MW από αιολικά ως το 2020, τη στιγμή, που σε αυτήν την κατηγορία ΑΠΕ, με βάση τον προγραματισμό, θα υλοποιηθούν περί τα 7500 ΜW.

O κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε, πάντως, ότι απαιτείται η εξέταση των ορίων διείσδυσης, καθώς και η υλοποίηση μονάδων ευέλικτης παραγωγής και εγκαταστάσεων αποθήκευσης.

Ο πρόεδρος του ΔΕΣΜΗΕ παρουσίασε τους τέσσερις άξονες στους οποίους θα πραγματοποιηθεί η διασύνδεση των νήσων με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό δίκτυο. Ειδικά για τις Κυκλάδες, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος του έργου από την ΔΕΗ ως το 2015.

Όσον αφορά την Κρήτη, τα προγραμματισμένα σχέδια αγγίζουν τα 2.500 MW, ενώ για την περίπτωση του Βορείου Αιγαίου υππολογίζονται περί τα 700 MW.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου