Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΑ Αττικής: Αύξηση Συμβολαίων Κατά 30% σε Σχέση με Πέρυσι

Αύξηση σημείωσαν στο διάστηµα Απριλίου- Νοεµβρίου 2010 τα νέα συµβόλαια µε νοικοκυριά που έκλεισε η ΕΠΑ Αττικής και τα οποία έφτασαν στα 12.200 έναντι 9.300 το αντίστοιχο διάστηµα πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 31% έναντι του 2009. Στο ίδιο διάστηµα, τα κτίρια µε κεντρική θέρµανση που υπέγραψαν συµβόλαια µε την εταιρεία ανήλθαν σε 1.033 έναντι 804 το αντίστοιχο περσινό διάστηµα (αύξηση 28%).

Στο µεγάλο αυτό ενδιαφέρον συνέβαλαν τόσο ο φόβος της εξίσωσης του φόρου που έρχεται στο πετρέλαιο θέρµανσης µε εκείνον του κίνησης, όσο και τα χρηµατοδοτικά κίνητρα του προγράµµατος της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής και το οποίο λήγει αύριο.

Το πρόγραµµα προσέφερε απευθείας χρηµατοδότηση του κόστους κατασκευής της εγκατάστασης θέρµανσης φυσικούαερίου σε µεγάλες πολυκατοικίες, δίνοντας τη δυνατότητα στα νοικοκυριά να το αποπληρώσουν σταδιακά, σε 3 ή5 έτη. Παράλληλα παρείχε 100% έκπτωση στα τέλη κάθε νέας σύνδεσης.

Όπως αναφέρει, ωστόσο, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η µεγαλύτερη αύξηση σηµειώθηκε τον Οκτώβριο, όταν τα νέα συµβόλαια σε νοικοκυριά εκτινάχθηκαν σε σχέση µε τον ίδιο µήνα πέρυσι κατά 130%, καθώς την περίοδο εκείνη εντάθηκαν οι πληροφορίες ότι έρχεται εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο.

Αύξηση γνωρίζουν τους τελευταίους µήνες τα νέα συµβόλαια και στις άλλες δύο εταιρείες αερίου, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Ενδεικτικό είναι ότι τον Οκτώβριο τα συµβόλαια µε τα νέα νοικοκυριά, έναντι του ίδιου µήνα πέρυσι, αυξήθηκαν κατά 27,5% στην ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και κατά 27% στην ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Το σύνολο των συµβολαιοποιηµένων νοικοκυριών στη µεν ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε περίπου 139.000, στη δε ΕΠΑ Θεσσαλίας σε σχεδόν 44.000.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου