Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Οι Μεγάλοι Οφειλέτες της ΔΕΗ

Ο δήμος Κοζάνης και ο δήμος Πτολεμαΐδας φιγουράρουν ως μεγάλοι οφειλέτες στην ΔΕΗ. Θα υπάρξουν διακοπές ρευματος σε όσους δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους λεει η ΔΕΗ.
Οι συνολικές οφειλές του ελληνικού δημοσίου αλλά και μεγάλων ενεργοβόρων καταναλωτών στην ΔΕΗ ανέρχονται στα 674 εκ €. Τα 100 εκ € αφορούν δημοτικά τέλη που οι δήμοι δεν πληρώνουν και δεν αποδίδουν στην επιχείρηση, ενώ 120 εκ € οφείλει το δημόσιο με ανεξόφλητους λογαριασμούς υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών. Τα 400 εκ € αφορούν ανεξόφλητους λογαριασμούς μεγάλων καταναλωτών όπως η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΕΛΛΑΣ, η ΛΑΡΚΟ, η βιομηχανία ΧΑΡΤΟΥ κλπ.
Στην χαμηλή τάση οφείλουν από καταναλώσεις 43,3 εκ € το ΠΕΧΩΔΕ, 33,05 εκ € το δημόσιο, οι σεισμόπληκτοι Αττικής 4,7 εκ €, ενώ φιγουράρουν στην πρώτη θέση οι δυο μεγάλοι δήμοι του Ν. Κοζάνης. Η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης του δήμου Κοζάνης οφείλει 3,7 εκ €, ενώ η αντίστοιχη επιχείρηση του δήμου Πτολεμαΐδας οφείλει 4,46 εκ €. Οι 13 Περιφέρειες της χώρας οφείλουν 11,8 εκ € ενώ ο συν/σμος υδραυλικών Ζακύνθου οφείλει 1,97 εκ €. Το θέμα θα απασχολήσει το ΔΣ της ΔΕΗ στην επόμενη συνεδρίαση του και απ ότι φαίνεται θα υπάρξουν δραστικά μέτρα, όπως η διακοπή της ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όπου δεν έχει γίνει συμφωνία ή διακανονισμός με την επιχείρηση για την καταβολή των οφειλών θα αποφασισθούν δραστικά μετρά για την αποπληρωμή τους.
(από Veto News)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου