Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Την Ανάγκη Χρηματοδότησης στα Αιολικά Έργα Επισήμαναν οι Επιχειρήσεις του Κλάδου στα Πλαίσια του Workshop του ΙΕΝΕ

Άκρως σημαντική υπήρξε η συνεδρία του Β2Β για την Αιολική Ενέργεια, με τη συμμετοχή κορυφαίων φορέων και στελεχών της ελληνικής αγοράς, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία ΑΠΕ πρόκειται να αποτελέσει τον στυλοβάτη της ανάπτυξης της πράσινης ενέργειας στη χώρα μας με άξονα το 2020. Για να συμβεί όμως αυτό, τα στελέχη του κλάδου τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης, τόσο της κρατικής όσο και της ιδιωτικής.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου workshop που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ, συμμετείχαν ο κ. Παναγιώτης Παπασταματίου, Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, η κα Γεωργία Γληνού της ΡΑΕ, ο Δρ. Δημήτρης Χριστάκης, καθηγητής του ΤΕΙ Ηρακλείου, ο κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης της Vestas, ο κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος της Gamesa και ο κ. Εντοάρντο Πρίνα της Siemens.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σημαντικά έργα στον τομέα των αιολικών, καθώς και τεχνολογίες αιχμής.Επίσης, δόθηκε έμφαση και στη σημασία των μικρών ανεμογεννητριών, καθώς παρατηρείται ενδιαφέρον από το κοινό για αυτήν την κατηγορία αιολικών. Υπογραμμίστηκε ότι οι μικρές Α/Γ θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, εφόσον στον σχεδιασμό τους ληφθούν υπόψη παράμετροι όπως οι εξωτερικές συνθήκες που επικρατούν, το κόστος και η συντήρηση.

Πηγή energia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου