Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Σεμινάριο για τα Φωτοβολταϊκά στη Λάρισα

Σεμινάριο ενημέρωσης και κατάρτισης σε ό,τι αφορά επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 11 Φεβρουαρίου.
Στο σεμινάριο με τίτλο «Οδηγός Επενδύσεων για Φωτοβολταϊκά Συστήματα» θα παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα, θα γίνει επισκόπηση των διαφορετικών τεχνολογιών και η αξιολόγησή τους ανά κατηγορία χρήσης, θα παρουσιαστεί η τυπική αρχιτεκτονική φωτοβολταϊκών συστημάτων και βέλτιστη διαστασιολόγηση εξοπλισμού και περιφερειακών συστημάτων, ενώ θα αναλυθεί ο τρόπος σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ, ο υπολογισμός της βέλτιστης γωνίας τοποθέτησης των φωτοβολταϊκών συστημάτων και της απαιτούμενης επιφάνειας για την τοποθέτηση αυτών. Τέλος, θα παρουσιαστεί μια πλήρης τεχνοοικονομική ανάλυση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και θα υπολογιστούν όλες οι χρηματοοικονομικοί παράμετροι της επένδυσης.
Το σεμινάριο διοργανώνεται από το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τους συλλόγους Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων και Χημικών Μηχανικών, θα διαρκέσει 8 ώρες και το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ.
Απευθύνεται κυρίως σε στελέχη εταιριών ή ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς ή μη, που απασχολούνται στον τομέα της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, καθώς και σε κάθε δυνητικό επενδυτή σε συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί τις απογευματινές ώρες, από 13.00 έως 19.30, στην αίθουσα του ΤΕΕ. Η παρουσία είναι υποχρεωτική και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το έντυπο της αίτησης στην ιστοσελίδα www.teelar.tee.gr και να την υποβάλλουν με φαξ στο 2410-255.718 ή με email στο tee_lar@tee.gr.

Πηγή  energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου