Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Διευκολύνσεις στους πολίτες για την πληρωμή των προστίμων Στις 147.000 οι αιτήσεις για τους ημιυπαίθριους

Την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των προστίμων για τους ημιυπαίθριους, σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους πολίτες που έχουν αυθαιρετήσει.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ. Νίκο Σηφουνάκη, το ΥΠΕΚΑ, σκοπεύει να επεκτείνει κατά οχτώ έως δέκα δόσεις το χρόνο εξόφλησης των προστίμων, από έξι δόσεις που προβλέπει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, έως την προηγούμενη Παρασκευή, είχαν συγκεντρωθεί 147.000 αιτήσεις, με το μέσο όρο υποβολής δηλώσεων να διαμορφώνεται σε 3.200 αιτήσεις την ημέρα. Ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε, ότι είναι εφικτός ο στόχος της άντλησης των 500 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει το μνημόνιο για τα έσοδα από τους ημιυπαίθριους και εκτίμησε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν υποβληθεί 300.000 αιτήσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στις δηλώσεις των ημιυπαίθριων, ενώ εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει παράταση του χρόνου υποβολής των αιτήσεων που στέλνονται ταχυδρομικός, πέραν τις 31 Οκτωβρίου που προβλέπει η ρύθμιση.

Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου