Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΗΠΑ Θετική αναφορά στη Σύνοδο της Αθήνας για τις Κλιματικές Αλλαγές στη Μεσόγειο

Θετικός ήταν ο αντίκτυπος για τη Σύνοδο που διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα όσον αφορά την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο στους "Νιου Γιορκ Τάιμς" του Τζέφρι Σακς, γνωστού οικονομολόγου και διευθυντή του Earth Institute στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ο οποίος κάνει λόγο για "νέο ξεκίνημα στην Αθήνα".

Ο Σακς, ο οποίος είχε παρακολουθήσει τη Σύνοδο, τονίζει ότι υπήρξε "υποδειγματική προσπάθεια" από τους ηγέτες της περιοχής "για να αντιμετωπίσουν μια επικείμενη κρίση με το σωστό τρόπο".

Μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει εποικοδομητική την κοινή παρουσία Παπανδρέου - Ερντογάν, καθώς και την προσπάθεια από κοινού αντιμετώπισης των προκλήσεων της οικονομικής ανάκαμψης, της ενεργειακής ασφάλειας, της διαχείρισης του περιβάλλοντος και της μετανάστευσης.

Ο αρθρογράφος αντικρούει όσους έσπευσαν να απαξιώσουν την ελληνική πρωτοβουλία, όπως τονίζει, επικαλούμενοι τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

Εμφανίζεται αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας την ύπαρξη "πολιτικής βούλησης".

Τέλος, επισημαίνει ότι μέσα από την "ειλικρινή δουλειά" των αρμόδιων για τη φορολογία, ο κρυμμένος πλούτος των Ελλήνων από την παραοικονομία μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τις προοπτικές του προϋπολογισμού.

Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου