Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αμφιβολίες Εντός του Nabucco για την Παροχή Αερίου από το Ιράκ

Ορισμένα από τα μέλη της κοινοπραξίας του αγωγού Nabucco αντιμετωπίζουν με αμφιβολία την πιθανότητα εξασφάλισης ποσοτήτων φυσικού αερίου από το Ιράκ, όπως έγινε γνωστό από πηγές του περιβάλλοντος του ομίλου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η κοινοπραξία τόνισε ότι αναζητά ποσότητες από το βόρειο Ιράκ, καθώς οι αντίστοιχες του Αζερμπαϊτζάν αποτελούν στόχο για πολλούς άλλους ενεργειακούς ομίλους και δεν επαρκούν από μόνες τους για τις ανάγκες του αγωγού.

Κάποιες από τις επιχειρήσεις της κοινοπραξίας του Nabucco όμως, εξέφρασαν τους φόβους τους λόγω της αστάθειας που επικρατεί στο Ιράκ και για τα τεχνικά εμπόδια που παρουσιάζονται. Οι διαμάχες ανάμεσα στους Κούρδους και την Βαγδάτη εντείνονται και η κοινοπραξία εξαρτάται από την ψήφιση ενός νόμου, ο οποίος θα καθορίζει με ποια από τις πλευρές αυτές θα εμπορεύεται το φυσικό αέριο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έγινε λόγος ακόμα και για περιορισμό των δυνατοτήτων μεταφοράς του αγωγού, οι οποίες με βάση τον αρχικό σχεδιασμό τοποθετούνται στα 31 δις κ.μ. ετησίως. Επισήμως, ο όμιλος δεν έχει προβεί σε σχολιασμό των ειδήσεων αυτών, ενώ η τελική επενδυτική απόφαση έχει μετατεθεί για το 2011.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου