Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση Τίνας Μπιρμπίλη με τους Μετόχους του Αγωγού ΤΑΡ

Με τους μετόχους του ομίλου εταιρειών του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline) είχε συνάντηση η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, την περασμένη Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.
Οι εκπρόσωποι του Ομίλου ενημέρωσαν την κα Μπιρμπίλη για την πορεία του προτεινόμενου σχεδίου, το οποίο αφορά την πιθανή κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει αέριο από την Κασπία Θάλασσα στην Ιταλία, μέσω της Ελλάδας και της Αλβανίας. Ακόμη, σημείωσαν ότι οι σχετικές αιτήσεις έχουν ήδη κατατεθεί στον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Η Υπουργός επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της πολιτικής για την ενεργειακή ασφάλεια και ασφάλεια εφοδιασμού, το ΥΠΕΚΑ ενδιαφέρεται και καλωσορίζει τις προτάσεις που προωθούν τη στρατηγική για τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων φυσικού αερίου. Ενημέρωσε ότι στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, το ITGI-Ποσειδών αποτελεί προτεραιότητα, βάσει των σχετικών διακρατικών συμφωνιών που έχει ήδη υπογράψει η χώρα μας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου