Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Προχωρά η Επιλογή των Ομίλων για την ΕΠΑ Αττικής

Ένας ξένος ενεργειακός όμιλος και πέντε ελληνικοί όμιλοι και εταιρίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του 49% της ΕΠΑ Αττικής.

Πρόκειται για την ιταλική ENI, τον όμιλο Μυτιληναίος, τα Ελληνικά Πετρέλαια (όχι η Elpedison), η Damco από κοινού με την Προμηθέας Gaz, η Ελλάκτωρ, η Ιντρακάτ, και το private equity Milos Fund, του Σωκράτη Κομινάκη.

Οι υποψήφιοι επενδυτές κατέθεσαν ως τις 20 Οκτωβρίου μη δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του μειοψηφικού πακέτου της ΕΠΑ Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του energia, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να αναδειχθεί η short list των υποψηφίων επενδυτών, οι οποίοι, στη συνέχεια, για περίπου ένα μήνα, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε data room, προκειμένου να εξετάσουν τα δεδομένα της εταιρίας. Αμέσως μετά θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. Η όλη διαδικασία, εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους.

Να σημειωθεί ότι το 49% της ΕΠΑ Αττικής ήλεγχαν η Duke και η Shell Gas, μέσω της Attiki Denmark και το υπόλοιπο 51% κατέχει η ΔΕΠΑ. Στην Attiki Denmark το 51% κατείχε η Duke και το 49% η Shell Gas & Power. Η Duke Energy αποχώρησε αιφνιδιαστικά από την ΕΠΑ Αττικής στα τέλη του 2009 αφήνοντας τις μετοχές της στην ΑΤΕ ως ενέχυρο για το δάνειο που είχε συνάψει το 2003 η προκάτοχος της, επίσης, αμερικανική Cinergy, από την οποία τις είχε εξαγοράσει, αναλαμβάνοντας και την εξυπηρέτηση του δανείου, ύψους, τότε, 65 εκατ. ευρώ. Ο επενδυτής που θα εξαγοράσει το 49% της ΕΠΑ Αττικής θα αναλάβει και την αποπληρωμή του δανείου στην ΑΤΕ.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου