Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Γάλλος Πρέσβης στις Eγκαταστάσεις της Air Liquide Hellas στην Τρίπολη


Τις εγκαταστάσεις της Air Liquide στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης επισκέφθηκε ο Γάλλος Πρέσβης, Christophe Farnaud, την προηγούμενη εβδομάδα. Ο γάλλος Πρέσβης συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της Air Liquide Hellas κ. Francesco Penné. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο των εγκαταστάσεων της εταιρίας.

Ο κ. Γιώργος Χαμάκος, Chief Operating Officer της Air Liquide Hellas, παρουσίασε στον Πρέσβη τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο εργοστάσιο παραγωγής της φωτοβολταϊκών πλαισίων της Heliosphera, στην Τρίπολη. H Air Liquide Hellas παρέχει στην Heliosphera το σύνολο των προϊόντων, του εξοπλισμού και των υπηρεσιών, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της συγκεκριμένης μονάδας σε ειδικά αέρια. Η μονάδα αυτή έχει την ιδιαιτερότητα σε παγκόσμια κλίμακα να είναι η μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής πλαισίων της προηγμένης τεχνολογίας λεπτού υμενίου ( thin film) micromorph.

Με το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Farnaud πήρε το λόγο τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας καθώς και την ανάγκη αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Υπογράμμισε επίσης ότι η Air Liquide είναι μία από τις πρώτες βιομηχανικές μονάδες που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, αφού ήδη μετρά περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας.

Κλείνοντας, ο κ. Penné ευχαρίστησε το Γάλλο πρέσβη για την επίσκεψη και δήλωσε: «Η Air Liquide δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά για περισσότερα από 100 χρόνια, επικεντρωμένη στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και διαθέτοντας στην αγορά «καθαρές» τεχνολογίες. Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξής μας και συνεισφέρει στην εξέλιξη εφαρμογών, οι οποίες προστατεύουν το περιβάλλον, το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης του ομίλου Air Liquide σε παγκόσμιο επίπεδο».

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου