Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τέλος στην Ενέργεια-Βαμπίρ Επιχειρεί να Βάλει η ΙΒΜ

Οι ερευνητές της ΙΒΜ προσπαθούν να μειώσουν κατά 90% την κατανάλωση των ηλεκτρονικών συσκευών, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ενέργειας-βαμπίρ, η οποία καταναλώνεται όταν οι συσκευές είναι κλειστές.

Στα εργαστήρια της εταιρείας στη Ζυρίχη, οι επιστήμονες αναπτύσσουν ένα νέο κύκλωμα το οποίο θα ρυθμίζει πιο αποτελεσματικά την κυκλοφορία του ρεύματος και περιορίζοντάς την όταν η συσκευή είναι εκτός λειτουργίας. Το αποτέλεσμα της έρευνας θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα θετικό για την τσέπη του καταναλωτή, όπως επισημαίνει η ΙΒΜ, ειδικά σε μια χρονική περίοδο που τα τιμολόγια αυξάνονται. Επίσης, θα αυξήσει την διάρκεια ζωής των μπαταριών στις φορητές συσκευές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις ΗΠΑ, η ενέργεια-βαμπίρ στοιχίζει πάνω από 3 δις δολάρια ετησίως (στοιχεία του 2005). Ταυτόχρονα, η ΙΒΜ αναμένει αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας στις συσκευές στο διπλάσιο ως το 2022 και στο τριπλάσιο ως το 2030.

Τέλος, άλλο ένα πιθανό πλεονέκτημα θα μπορούσε να είναι η αποτελεσματική χρήση της ηλιακής ενέργειας στις φορητές συσκευές.Σήμερα, η ποσότητα που παράγεται με τον τρόπο αυτό δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ενός κινητού τηλεφώνου εξ ολοκλήρου, αλλά αν η απαιτούμενη ενέργεια μειωθεί, μια ηλιακή κυψέλη προσαρμοσμένη στο τηλέφωνο θα μπορούσε πιθανώς να αντεπεξέλθει.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου